Boom shakalaka!

On se vaan niin, että koris on hieno laji. Ehkä paras. Itseäni siinä kiehtoo ehkä eniten nopeatempoisuus. Pelin aikana ei ehdi kyllästymään, sillä siinä ei nysvätä keskikentällä edestakaisin minuuttisotalla, kuten turhan useassa lajissa. Koreja paukutetaan kovalla tahdilla, eikä 0-0 tulosta näy ikinä taululla. Samalla eri pelaajien tyylit, taidot ja mielentilat on helposti havaittavissa, sillä pelaajat eivät piilottele muovihaarniskoissa. Pelkkää actionia alusta loppuun.

Tästä tulikin mukava johdanto vuodelle 1996, jolloin itselleni oli jo selvinnyt, ettei minusta koskaan tule NBA pelaajaa. Tämä sinällään ikävä havainto ei kuitenkaan vienyt mielenkiintoa koripalloon, vaan palloa pompoteltiin kentällä ja erityisesti tietokone- sekä kolikkopeleissä. Itselle lämpimiä muistoja herää ainakin kuusnepan Street Sports Basketballista, Amigan TV Sports Basketballista ja peeceen NBA Live peleistä.

Ehkä huikeimpia sydämen tykytyksiä aiheutti kuitenkin pelihallien NBA -pelit, joiden grafiikka, äänet ja pelattavuus olivat aivan jotain ennen näkemätöntä. Vuonna 1996 julkaistiin NBA Hangtime, joka oli jatkoa NBA Jamille. Hangtimen uudet ominaisuudet olivat luonnollisesti parempi grafiikka, laajemmat ja tasaisemmat rosterit, NBA visailu ja mikä hienointa – oman pelaajan luominen. Löysin Kätköön koneen, jossa pari joystickiä ja nappia oli huollon tarpeessa, mutta muuten kone oli erittäin hyvässä kunnossa. Tein pieniä huoltotoimenpiteitä ja volá.

Nyt voin sanoa ja sanonkin, että NBA Hangtime on edelleen erittäin hyvännäköinen ja pelattavuudeltaan ykkösluokassa oleva kone. Pakkohankinta koriksen ystävälle. Tulkaa vaikka itse katsastamaan.

3.10.2012 12:23 am
 
One Response to Boom shakalaka!
  1. admin :

    test

Avoinna:
Ma-Pe 11-18
La 11-15
Aaltosenkatu 31-33 . 33500 Tampere
+358 50 565 0655
Copyright Kätkö Vintage 2014