Markkinahumua

Pienenä kaksi ehdottomasti parasta asiaa olivat karkin syönti ja kesäloma. Nämä kaksi asiaa yhdistyvät nerokkaasti Suomen suvessa järjestettävillä markkinapäivillä. On Ruoveden noitakäräjää, Joutsan joutopäivää ja milloin mitäkin pikkupaikkojen karnevaalia. Tampereellakin teltta vaihtuu Keskustorilla läpystä koko kesän ajan.

Nämä pikkukylien tapahtumat luovat kuitenkin mahtavat puitteet kahdelle esiintyjälle: b- ja c-luokan artisteille ja a-luokan helppoheikeille. Vaikka näin vanhemmiten artistit kiinnostavat enemmän, niin nassikkana ehdoton ykkösjuttu oli päästä tuijottamaan kun teltassansa mesoava äijä runttaa kainalot hiessä 100 markan edestä karkkia muovipussiin. Vielä pehmo-autot! Siitä suklaabannaanit! Ja vielä päälle merkkareita, niin on hammaspeikoilla kivaa! Ei siinä voinut kun suu auki tuijottaa ja nyökkäillä hyväksyvästi, että on kyllä retee mies ja syystäkin. Jonkin asteisen ruinaamisen jälkeen iskän lompsa raottui sen verran, että kyseinen karsusäkki päätyi mukanamme ruskean farmari-Volvomme takapenkille. Ja sitten sitä karsua syötiin, kunnes leuat olivat kipeät ja mutkikas tie kuuman Volvon kyydissä aiheutti huonon olon. Kesän hienoin päivä oli kuitenkin tosiasia. Kateudesta vihreät kaverit saikin sitten työnnellä kodin kompostiin maatumaan, sen kun vaan kertoi tarinan säkillisestä karkkia.

Eräänlainen urbaani markkinahumu on päällä myös Aaltosenkadulla lauantaina 8.12. Yrittäjät koko kadun pituudelta järjestävät kukin jotain pientä säpinää ja tarjousta kyseisenä päivänä. Samanhenkinen tapahtuma pidettiin jo syksyllä ja silloin paikalla oli runsaasti populaa. Lauantain markkinahumussa Kätköön voi siis tulla pikkupakkasia pakoon ja löytöjä tekemään. Samalla tarjoillaan tietenkin hieman kuumaa glögiä kylmettynyttä vintagefiilistelijää lämmittämään. Lupaan myös tarvittaessa mölytä helppoheikin lailla, jos ei kauppoja muuten ala syntymään. Niin paiskon paitaa kassiin että Varpaisjärven markkinoiden karsumies jää kakkoseksi.

5.12.2012 11:56 pm
 

Kommentit on suljettu.

Avoinna:
Ma-Pe 11-18
La 11-15
Aaltosenkatu 31-33 . 33500 Tampere
+358 50 565 0655
Copyright Kätkö Vintage 2014